Noi am întrebat, voi ați răspuns 🙂
Știți că ne plac pastele, știm că vă plac și vouă pastele pe care le facem, așa că am decis să dăm din casă… ambele rețete de carbonara pe care le facem. Atât cele clasice cât și pe cele, dacă ne permiteți să le spunem așa, franțuzești (cu smântână).
Așadar, fără să o mai lungim:
Paste
Vă dăm și rețeta pe care o folosim să facem pastele, nu doar rețeta preparatului. Cu mențiunea că, ingredientele sunt pentru două porții
Ingrediente
🥚 2 ouă medii
🥄 200g făină grâu dur
(Ca regulă: la fiecare ou avem 100g de făină.)
Metodă
Amestecăm ouăle cu făină și frământăm aluatul 10-15 minute până activăm glutenul astfel încât aluatul devine elastic). Îl înfoliem și îl lăsăm 45 de minute la frigider. După care îl scoatem din frigider, îl întindem cu un sucitor (până formăm o ”foaie” groasă de 1,5 mm). Adăugăm făină peste foaia de paste întinsă și o rulăm. O tăiem în funcție de ce tip de paste vrem să facem (mai subțiri pentru spaghetti, mai late pentru tagliatelle și pentru pappardelle și mai late).
Acum că știți să faceți pastele, trecem la prepararea sosurilor și a farfuriilor finale
Tagliolini Classic Carbonara
Ingrediente
🍝 130 g Tagliolini
🥓 100-150 g Guanciale
🧀 30 g Pecorino
🥚 2 gălbenușuri de ou
👩🍳 sare & piper după gust
Metodă
- Prăjim guancialele în ulei de măsline pentru 3-4 minute, cât să devină ușor crocantă.
- Punem pastele la fiert pentru 1 minut.
- Adăugăm un polonic din apa în care am fiert pastele și reducem focul la minim
- Adăugăm pastele în tigaie, sare & piper și amestecăm ușor.
- Într-un recipient mic amestecăm gălbenușurile de ou cu Pecorino și 50 ml din apa în care am fiert pastele, iar la final adaugăm compoziția în tigaie și amestecăm constant până se formează sosul carbonara.
Tagliolini Carbonara
Ingrediente
🍝 130 g tagliolini
🥓 100 g pancetta
🥚 2 gălbenușuri de ou
🥛 100 ml smântână dulce
🧀 20 gr brânză rasă
🛢️ 10 ml ulei de măsline
👩🍳 sare & piper după gust
Metodă
- Prăjim pancetta în ulei de măsline cam 3-4 minute până devine ușor crocantă
- Punem pastele la fiert pentru 1 minut
- Adăugam jumătate de polonic din apa în care fierbem pastele, sare și piper
- Reducem focul la minim
- Punem pastele în tigaie și amestecăm
- Adăugăm sosul carbonara și amestecăm la foc mic până ajunge la consistența dorită
Poftă bună!
Dacă faceți una din rețetele noastre, dați-ne un tag (Facebook / Instagram) să vedem cum v-au ieșit.